Thursday, December 11

hastasıyım tezatın


koskoca et bayramı geride kalmak üzere...zaten hiç başlamamış gibiydi ve başlamasa daha iyi olurdu...dört bir yanda insan olmaktan bahsedenler hayvanların yapmadığı türde bir katliamı gayet usta bir biçimde! hallettiler.zaten katliamlar konusunda deneyimli olan insan her mevzuda olduğu gibi bu mevzudan da anlının kanıyla! çıktı.

sürekli bahsedilen insan olmak toplumun kendisine koyduğu ahlak kurallarından geçiyor.ayrı ayrı insanların doğruları kimse için birşey ifade etmiyor.hatta kendi iradeleri bile umurlarında değil.varsa yoksa insan olmak,varsa yoksa sınırlar çizmek.yazılı olmayan kanunlara bu kadar körü körüna bağlı olmak ''insan'' olanın aklına yatacak birşey değil.parantez içinde hastasıyım tezatın.

genelde akranlarımdan nefret ettiğimden --%80'i yazılı bir metin okumamış ve bundan gocunmayan bir genç kuşak benim içinde bulunduğum-- uzaklaşırım ''insan'' olanlardan.bilinçli bir varlık olduğum gerçeği üzer beni,utanırım bilinçli olmaktan dahası doğaya karşı kendimi bilinçli gören güruhun içinde olmaktan...

dahası iyilik sağlık...insanlar hayvanları kesip yerken beslenme biçimi fakat afrika'da tamamen hayvan hücrelerinden oluşmuş insan canlısı kesilip yenildiğinde, yiyenler yamyam olarak adlandırılıyor.düz adam seviyesinden bakıldığında -ki en doğrusu budur- insanın herşeyi puzzle'ın çıkıntılarını yeniden şekillendirerek kendi işine gelen hale getirdiğini gayet net görürüz.aynı benim bu yazıda yaptığım gibi.

beslenme biçiminin hastasıyım o ayrı.

No comments: